Saturday, December 31, 2011

Selamat Tinggal Kenangan :')

I believe I can’t reach what’s in front of me until I let go of what’s behind me. Forget the past for brighter future.

Selamat tinggal 2011...2011 was a really tought year for me...banyak kenangan pahit dan juga manis...tapi yang paling banyak aku rasa pahit kot...lagi2 kat sekolah...hmm...tahun ni banyak mengajar aku erti sabar...sabar menghadapi dugaan yang berlimpah2 jatuh kat aku...dugaan yang sangat menyakitkan...kadang-kadang rasa macam dah tak larat nak hidup...Astagfirullah...aku tak bersyukur, bukan tak bersyukur just dah penat, dah tak larat nak hadapi dugaan-dugaan yang akan datang...tapi aku kena tabahkan diri...Allah bagi dugaan kat aku sebab Allah sayangkan aku dan dia nak uji aku...tahun ni juga banyak mengajar aku untuk lebih berhati-hati dengan orang...tak kira baru kenal ke dah lama kenal..dan tak mudah percayakan orang...even your own Bestfriend!
Dari dugaan yang aku terima tu aku dapat tahu yang mana kawan & yang mana lawan..there's no BestFriendForever in my book anymore..Other than that i learn alot from this year...ive learnt that education is important (well obviously)..haha..funny story...dulu aku memang langsung tak suka belajar..like seriously..tapi bila dah kena belajar untuk SPM..belajar, baca buku...macam best pulak..best sebab kita dapat ilmu and knowledge about things that we don't know..LOL..
2011 terlalu banyak sangat kenangan pahit..lagi2 bila your first love comes and go and gives you hope & make the feeling grows again when you want to throw your feelings towards him..haha wtf suda..oh f that...he was just an ex..An EX should stay an EX. They’re the EXample of false love and an EXplanation for why you deserve better. yup ! so truee..I won't regret my sweet past..but I just regret the time I’ve wasted with the wrong people. This new year 2012 im gonna open a new book, im gonna start a new life, a new me, and a new attitude maybe? :P
And i hope i can be a much better person this 2012 :)
Pain makes you stronger. Fear makes you braver. Heartbreak makes you wiser.
Rasa macam tak nak tinggal kan je 2011 ni...ahaha..nahh..just kidding..im excited for new years 2012 :D
HAPPY NEW YEARS GUYS..goodbye 2011, well hello there 2012 ^_^
Wont forget this sweet memories but totally will forget the bad ones ;)
When you finally let go of the past, something better comes along...InsyaAllah..

There’ll always be unforgettable memories behind your goodbyes..goodbye memories..

1 comment:

  1. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete